Tel: +420 241 773 132    |    E-mail: skola@zstgm-praha.cz    |    Datovka: tzams95     |    IČO: 49367609

    Modřanská 1375/10a    143 00 Praha 4 - Modřany

ŽÁCI ZŠ TGM PATŘÍ MEZI TOP 10 ŠKOL V ČR

Aktuality

Družstvo žáků ZŠ T. G. Masaryka, složeného ze 4 dívek a 4 chlapců, postoupilo po náročných okresních a krajských kolech na republikové finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, které se konalo v termínu 7. - 9. září 2022 ve sportovním areálu VUT v Brně.

Naši žáci prokázali již v okresním kole, že jsou velkými favority nejen v konkurenci škol z Prahy 11 a 12, které s obrovským náskokem ovládli, ale i v rámci krajského kola, kde se do poslední disciplíny přetahovali o první dvě postupová místa, která se automaticky nominovala na republikové finále.

Tento náš cíl nám bohužel o pár bodů unikl, avšak 3. místo bylo pro naši školu i tak velkým úspěchem. Nezbývalo nám tedy nic jiného, než čekat na výsledky ostatních krajských kol a případný postup na body. I přes zklamání, které ovládlo nejen mě, ale i žáky, jsem tušila, že jsme na dobré cestě změřit síly s těmi nejlepšími v České republice. Náš bodový zisk byl skvělý. Předčil i několik vítězů z jiných krajů. Nemohlo tedy následovat nic jiného, než postup.

Sen se stal skutečností a my se opět vrátili na atletický stadion v Brně, kde jsme se umístili mezi nejlepšími 10 školami v republice. Obrovský úspěch zaznamenal žák 7. ročníku Tomáš Humhal, který vybojoval skvělé 2. místo. Součástí tohoto úspěšného týmu, který nereprezentoval pouze naši Základní školu TGM, ale i celé Modřany byli: Jan Spěvák, Karel Manyo, Kvido Görtler, již zmíněný Tomáš Humhal a rovněž velmi vyrovnaná čtveřice děvčat: Karolína Chlaňová, Helena Pešková, Daniela Erhartová a Karolína Prokšová. Tito žáci se stali také 2. nejúspěšnějším týmem ze všech pražských škol.

Tímto bych chtěla poděkovat všem žákům, kteří se podíleli na postupu v okresním i krajském kole, ale samozřejmě i těm, kteří naši školu reprezentují a v konkurenci jiných škol své zkušenosti teprve sbírají. Stejně tak patří velký dík všem těm, kteří se podílí na sportovní přípravě našich žáků - učitelé, trenéři, rodiče - děkujeme.                                 
Mgr. Vendula Tomšíková

Video z akce:

Nepřihlášený