Tel: +420 241 773 132    |    E-mail: skola@zstgm-praha.cz    |    Datovka: tzams95     |    IČO: 49367609

    Modřanská 1375/10a    143 00 Praha 4 - Modřany

LVZ  ITÁLIE - VAL DI FIEMME

Aktuality

V neděli 16. ledna 2022, po dlouhé odmlce způsobené pandemií, jsme krátce po 8 hodině večerní vyrazili na LVZ do lyžařského střediska Val di Fiemme v Itálii. Cestu nám zpříjemnil velmi milý a ochotný pan řidič Honza, který se také stal našim průvodcem a překladatelem po celou dobu našeho kurzu. 
K hotelu Alpino, ve městečku Varena, jsme přijeli v brzkých ranních hodinách. 
Již od prvního dne nám přálo počasí, nebylo tedy na co čekat a kolem 10 hodiny jsme společně odjížděli do 15 min vzdáleného Pampeaga, kde začala naše lyžařská sezóna. 
Naši žáci byli rozděleni do 3 družstev podle vstupní výkonnosti + jedna lyžařka, svahem nepolíbená, které jsme se věnovali první dny individuálně. 
První den lyžovala všechna družstva společně. Začínali jsme na příjemných modrých sjezdovkách, které jsme velmi brzy vyměnili za náročnější červené. 
Když se přiblížil čas oběda, vydali jsme se na východní stranu střediska, kde jsme měli každý den, přímo na svahu, připravený výborný oběd. 
Po odpoledním výcviku nás vždy čekal náš pan řidič, který nás každý den na svah a ze svahu přivezl. Po příjezdu na hotel nás vždy přivítal velmi milý personál. 
Příjemným překvapením pro nás všechny byla také večeře, kde se nám věnovalo hned několik číšníků a jídlo bylo doslova znamenité. Salátový raut, předkrm, hlavní jídlo a celý tento gastronomický zážitek vždy završil dokonalý dezert. 
Večerní program probíhal po náročných dnech individuálně. Žáci měli k dispozici společenskou místnost, kde si mohli zahrát stolní tenis, fotbálek či šipky. 
Následující dny jsme měli opravdu ideální podmínky pro lyžování - bezvětří, azuro a perfektně připravené sjezdovky. Všechna družstva se nám každým dnem před očima zlepšovala a naše začínající lyžařka již sjížděla krásným obloukem náročnější svahy. 
V posledních dnech se na všech účastnících začala projevovat únava, jelikož většina z nás nalyžovala přes 100 kilometrů. I přes jednu malou nehodu považujeme lyžařský výjezd za úspěšný a všem rodičům děkujeme za jejich ochotu a pomoc při boji s administrativou.  Více foto v galerii.

Nepřihlášený